Denne uken har vi fått i oppgave å ta for oss en plattformtjeneste og jeg har i den anledning valgt å skrive om plattformen Tise, som er en app hvor man både kan selge og kjøpe klær, interiør og egentlig det du selv ønsker. Dette er appen som har lagt sitt hovedfokus på gjenbruk!

Kort om tise
Tise ble lansert i 2016, og har siden den gang opparbeidet seg i underkant av en million brukere. På tise kan man selge og kjøpe det aller meste, og det fungerer vel egentlig litt på samme måte som Finn.no. Som skrevet over så har de lagt fokus på gjenbruk og at det skal være like kult å handle brukte klær som å gå i butikken og kjøpe noe nytt. I tillegg så sparer man miljøet og man kan dermed shoppe med god samvittighet. Dette er også en super måte å kvitte seg med ting man ikke lenger bruker og samtidig tjene inn litt penger på det, en win-win situasjon!Transaksjonskostnader
Transaksjonskostnader er kostnader ved å benytte seg av markeder, f.eks det å innhente informasjon om priser og kvalitet, samt forhindre at en blir lurt eller ført bak lyset av andre aktører i markedet etc. Det er altså trinnene vi må gjennom for å foreta et kjøp og da ønsker man gjerne at det skal være så enkelt som mulig, i tillegg til at det ikke skal ta alt for lang tid!

(innlegget er ikke ferdigskrevet, kommer mer)

Kilder:
http://atleraa.blogspot.com/2012/11/hva-er-transaksjonskostnader.html