Denne uken har en liten gjeng fra klassen vært på klassetur til Dublin. Vi ankom 21. og dro hjem 23, og fikk totalt to hele dager i Irland. Det var en spennende og lærerik tur, og det var hyggelig å bli litt bedre kjent med de andre som også var med. Vi besøkte både Google og Facebook mens vi var der nede og jeg tenkte jeg skulle komme med en liten oppsummering av turen.

Besøk hos Google
Vi startet første dagen i Dublin med et besøk hos Google. Der tok Anastasia oss godt i mot. Hun er tidligere foreleser ved Høyskolen Kristiania, innenfor Digital Markedsføring og har flyttet til Dublin for å jobbe hos Google. Vi fikk først en omvisning på arbeidsplassen og kontorene, hvor vi fikk masse informasjon og kunne stille spørsmål underveis hvis vi ønsket det. Google har til sammen 67 nasjonaliteter som jobber på kontorene i Dublin og det er i hovedsak unge mennesker som jobber der. Det var spennende å se hvordan de jobber sammen og hvordan de strukturerer dagene sine!

Etter at omvisningen var ferdig samlet vi oss i kantinen for en felles gjennomgang. Her var det muligheter for å stille spørsmål og få svar på det man eventuelt måtte lure på. Alt i alt var det en lærerik opplevelse å ha vært å besøkt Google og få et innblikk i hvordan det fungerer hos dem og hva de forventer av sine ansatte.


(Eget bilde)

Besøk hos Facebook
Onsdag var det tid for å besøke Facebook. Axel tok oss i mot og vi fikk først en omvisning i lokalene deres og vi fikk sett hvordan hverdagen fungerer for dem. Det er enda flere nasjonaliteter som jobber hos Facebook enn hos Google, nærmere 100 forskjellige om jeg ikke husker helt feil. Gjennomsnittsalderen her er også ganske lav, og det er mange unge som jobber der. Jeg fikk inntrykk av at de har et veldig godt arbeidsmiljø!

Ettet at omvisningen var ferdig, holdt Axel et foredrag for oss. Det ga oss et innblikk i hvordan de jobber på Facebook, hva de tror kommer til å endre seg i fremtiden, hva de jobber med, hvilke apper de utvikler og mye mer. Det var veldig lærerikt og Facebook virker som en spennende arbeidsplass hvor man jobber hardt for å nå målene man setter seg.(Egne bilder)

Jeg kan oppsummere med at det var en lærerik og morsom tur, men at Dublin kanskje ikke er den byen jeg drar tilbake til med det første!