En faglig blogg om Digital Markedsføring

Hvordan finne enklest frem til det du leter etter på Google?

Hva gjør man når man gjerne vil finne svaret på noe ganske raskt? Man søker på Google. Jeg vil tørre å påstå at de aller fleste har søkt etter noe de vil har svar på en eller annen gang. Det kan være alt fra at man lurer på hvor de beste restaurantene ligger, en matoppskrift som man er usikker på, klesbutikker og egentlig alt mellom himmel og jord. Google gir deg ofte svaret på det meste, men det kan være at man må innom en del artikler før man finner det svaret man vil ha. Så hvordan finne nøyaktig det man leter etter fortest mulig?

Kurset
Dette kan man få svar på ved å gjennomføre Google Power Searching kurs. Dette kurset er tilgjengelig for de som ønsker, og det koster ingenting. Du kan gjennomføre kurset her. Dette kurset består av 6 deler i form av korte videosnutter som er etterfulgt av øvingsoppgaver på slutten. Kurset inneholder også 3 vurderinger med enkle spørsmål for å se om man har plukket opp informasjonen underveis i kurset. Man tar en test før man starter for å teste kunnskap og se hvor man ligger an, en underveis i testen og en til slutt når man er ferdig.

Hva lærte jeg etter dette kurset?
Jeg sitter igjen med ny informasjon som jeg ikke visste fra før, og som jeg kommer til å ha nytte av fremover når jeg skal søke etter noe på Google, og tenkte å dele noen av de med dere!

Ressurser
For det første så kan det være lurt å tenke på at det er mulig å utforske mer enn kun de treffene som jobber opp under kategorien «alle». Søkefeltet gir deg muligheten til å spesifisere søket, for eksempel om det er bilder, Google Maps eller bøker. Hvis man holder pilen over der der står «mer», vil det komme opp enda flere forslag som vil hjelpe deg å spesifisere søket ditt enda mer.


Spesifiserte bildesøk
En annen funksjon jeg syns var veldig nyttig er at man kan spesifisere bildesøket etter hva bildet inneholder, når det er tatt eller hvilken farge bilde har for å nevne noe. Dette er en funksjon som kan komme til nytte for eksempel hvis man leter etter en spesiell bok om man ikke husker navnet, men hvilken farge boken har og hva den handler om. Denne funksjonen finner du under «verktøy» på menylinjen inne på Google bildesøk.

Du kan også lese om Google Powersearch på foreleser Arne Krokan sin blogg her.

1 kommentar

  1. Frida

    Du begynner innlegget med en fin og ryddig innledning. Jeg liker at du skriver kort om kurset før du kommer med tipsene. Fint at du også lenker tilbake til Arne sin blogg!

    Innlegget er dessverre litt i korteste laget, så har ikke så mye mer spesifikt å kommentere på.

    Stå på videre:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *