I dette blogginnlegget har vi fått i oppgave å fortelle hvordan vi lærer best, og hvorfor. Hvordan man lærer best kan være forskjellig fra person til person, så det er viktig å finne den metoden som passer best for akkurat deg. Jeg tenkte å komme med noen punkter som funker for meg, så kan du gjerne komme med tips tilbake!

1. Nok søvn
En faktor som er utrolig viktig for meg er at jeg føler meg uthvilt og opplagt når jeg skal lære noe. Søvn er derfor noe det er viktig at jeg prioriterer. Jeg er egentlig et B-menneske som elsker å sitte oppe om natten og sove til langt ut på formiddagen, men har vært noe jeg har måttet endre når det gjelder skole og forelesninger. Jeg merker veldig godt at hvis jeg er i en forelesning når jeg ikke har fått nok søvn, så klarer jeg ikke fokusere og får ikke med meg hva som blir sagt. Da er det med andre ord egentlig ikke noe poeng for meg å være der. Jeg trenger å føle at jeg skjønner det som blir forklart, og da trenger jeg å føle meg uthvilt og opplagt.

2. Research
Når jeg får en oppgave eller faglig informasjon jeg ikke har hørt om før, pleier jeg å søke på nettet for å skaffe mer informasjon. Dette er en fin måte å få forklart noe du lurer på, og internett har vel så og si svaret på alt man lurer på. Man skal samtidig være forsiktig med å bruke det man finner på nettet, på grunn av kildene man bruker. Så det er viktig å være litt obs og lære seg hvordan man skal bruke ulike kilder!3. Snakke med andre om temaet
Dette er noe jeg finner veldig nyttig! Når læreren går gjennom noe, og man kanskje ikke helt forstår hva som blir sagt, kan det hjelpe å snakke med andre studenter om emnet. De kan forklare deg det på en annen måte som gjør at du forstår det bedre, så kan dere diskutere og sammen bli bedre. Dette gjelder også når jeg leser til eksamen, så finner jeg det mer lærerikt å snakke høyt om det. Det kan også være at jeg snakker høyt til meg selv, at jeg får noen andre til å stille meg spørsmål, og at jeg stiller spørsmål tilbake. På denne måten får man flere synspunkter som kan være noe man kan ta med seg videre.

4. Skrive tankekart
Å skrive tankekart tar litt tid, men det er så verdt det. Jeg synes egentlig at denne måten er bedre enn å ha en haug med notater som jeg har skrevet i farten, og egentlig ikke skjønner sammenhengen av. Ved å bruke tankekart, kan man gjøre det til sin «egen greie» og det blir lettere å forstå. Synes i hvert fall jeg!